Kada želite kremast i mekan obrok ova varijanta mesa u saftu je idealan izbor.
Potrebno je:
- 1 glavica luka
- 2 šargarepe
- 2 čena belog luka
- pola kilograma svinjskog mesa
- malo aleve paprike
- malo soli, vegete, bibera
- 1 sveža manja luta papričica
- 250 ml soka od paradajza
- malo šećera
Priprema:
Luk i šargarepu očistiti, pa u blenderu izmiksirati i staviti na malo ulja da se dinsta. Nakon što luk postane staklast dodati meso isečeno na kockice, pa promešati. Naliti malko vode i dodati začine, sve može po ukusu. Malo vegete, bibera, soli, paprike i sitno iseckan beli luk i peršun. Ako volite pikantno stavite i sitno iseckanu jednu ljutu papričicu. Ako ne volite ljuto izostavite ovaj sastojak.
Ostavite da se dinsta na laganoj vatri oko 45 minuta.
Do tada bi trebalo je meso već pri kraju. Tada dodajte sok od paradajza i promešajte. Nakon toga vratite na laganu vatru da se još malo ukuva i dobije lep saft u kojem se meso nalazi. Probajte da li je saft dovoljno slan, a ako želite dodajte i još začina koje volite.
Kao prilog možete poslužiti krompir, kupus salatu ili neku testeninu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus