Ako vam je dosadila musaka sa krompirom ili tikvicama, iznenadite ukućane musakom sa testeninom.
Sastojci:
350 g mlevene junetine
150 g mlevene svinjetine
400 g testenine
400 g paradajz pirea
1 glavica luka
1 kašika koncentrata od paradajza
so
biber
parmezan
Za bešamel:
60 g maslaca
60 g brašna
700 ml mleka
muskatni oraščić
so
biber
Priprema:
Testeninu stavite da se kuva i izvadite minut do dva pre nego što omekša. Popržite seckani luk i dodajte mleveno meso, pa posolite i pobiberite. Nakon desetak minuta dodajte koncentrat i pire paradajza, pa dinstajte još 20 minuta. Otopite u posudi maslac, dodajte brašno i kratko ga popržite. Potom dodajte toplo mleko mešajući žicom, zatim so i biber kao muskatni oraščić i ostavite da se hladi. Posudu za pečenje premažite uljem, pa složite prvi red testenine, dodajte mleveno meso, pa nekoliko kašika bešamela i ponovite postupak tako da završite s testeninom i prelijte bešamelom, pa posipajte parmezanom. Pecite na 200°C oko 30 minuta i ostavite 15 minuta da se hladi pre posluživanja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus