Ako vam je dosadila musaka sa krompirom ili tikvicama, iznenadite ukućane musakom sa testeninom.

Sastojci:

350 g mlevene junetine

150 g mlevene svinjetine

400 g testenine

400 g paradajz pirea

1 glavica luka

1 kašika koncentrata od paradajza

so

biber

parmezan

Za bešamel:

60 g maslaca

60 g brašna

700 ml mleka

muskatni oraščić

so

biber

Priprema:

Testeninu stavite da se kuva i izvadite minut do dva pre nego što omekša. Popržite seckani luk i dodajte mleveno meso, pa posolite i pobiberite. Nakon desetak minuta dodajte koncentrat i pire paradajza, pa dinstajte još 20 minuta. Otopite u posudi maslac, dodajte brašno i kratko ga popržite. Potom dodajte toplo mleko mešajući žicom, zatim so i biber kao muskatni oraščić i ostavite da se hladi. Posudu za pečenje premažite uljem, pa složite prvi red testenine, dodajte mleveno meso, pa nekoliko kašika bešamela i ponovite postupak tako da završite s testeninom i prelijte bešamelom, pa posipajte parmezanom. Pecite na 200°C oko 30 minuta i ostavite 15 minuta da se hladi pre posluživanja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: punkufer.hr