1. Skinuti ljusku s luka i odseći kapice. Izdubiti kašicicom, da ostane zidić debeo oko pola centimetra. Iseckati izdubljenu sadržinu luka. Ono što je ostalo kao posudica za punjenje kuvati u ključaloj slanoj vodi oko 2 minuta, pa procediti i ostaviti na rešetki da se dobro ocedi.


Sastojci:

4 velika crna luka
so
2 kruške
crvena paprika
400 g junećeg mlevenog mesa
kašičica majorana
biber
kašika ulja
200 ml supe od kocke
kačkavalj za posipanje 

2. Iseckati sitno kruške i papriku, pa dodati sve mesu, zajedno sa seckanim lukom. Dodati majoran, začiniti i izmešati.

3. Zagrejati rernu na 180 stepeni, napuniti luk i poklopiti kapicama. Sipati ulje u posudu za pečenje i položiti luk. Naliti ključalom supom, posuti sirom i peći 30–40 minuta. Poslužiti uz pirinač, po želji.