Sada ako vam se jede omiljena brza hrana ne morate da izlazite. Možete je jednostavno pripremiti kod kuće.
Sastojci:
- 200 g mlevenog mesa
- so, biber
- zelena salata
- 1 kiseli krastavac
- pola crnog luka
- hamburger lepinje (2 donja dela i 1 gornji sa susamom)
- 1 topljeni tost kačkavalj
Ostalo:
- pomfrit
- gazirani crni sok
Za namaz:
- 120 g majoneza
- 1 kiseli krastavac
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica sirćeta
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
Priprema:
Od mesa napravite dve pljeskavice. Posolite i pobiberite, a zatim stavite u tiganj da se ispeku. Na jednu pljeskavicu stavite kačkavalj da se malo otopi. Zatim ubacite lepinje da se malo samo zagreju. Sve sastojke za namaz pomešajte u jednoj posudi i lepo sjedinite, kiseli krastavac sitno iseckajte. Jedan dodnji deo lepinje namažite sa napravljenim namazom, pa preko stavite malo iseckanog crnog luka i seckane zelene salate, pa stavite pljeskavicu sa kačkavaljem, ali da kačkavalj bude okrenut na dole. Zatim stavite preko drugi deo lepinje, namažite ga i preko stavite sitno seckan crni luk, seckanu zelenu salatu i kiseli krastavac isečen na kolutove. Preko toga stavite drugu pljeskavicu i gornji deo lepinje.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom