Sada ako vam se jede omiljena brza hrana ne morate da izlazite. Možete je jednostavno pripremiti kod kuće.
Sastojci:
- 200 g mlevenog mesa
- so, biber
- zelena salata
- 1 kiseli krastavac
- pola crnog luka
- hamburger lepinje (2 donja dela i 1 gornji sa susamom)
- 1 topljeni tost kačkavalj
Ostalo:
- pomfrit
- gazirani crni sok
Za namaz:
- 120 g majoneza
- 1 kiseli krastavac
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica sirćeta
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
Priprema:
Od mesa napravite dve pljeskavice. Posolite i pobiberite, a zatim stavite u tiganj da se ispeku. Na jednu pljeskavicu stavite kačkavalj da se malo otopi. Zatim ubacite lepinje da se malo samo zagreju. Sve sastojke za namaz pomešajte u jednoj posudi i lepo sjedinite, kiseli krastavac sitno iseckajte. Jedan dodnji deo lepinje namažite sa napravljenim namazom, pa preko stavite malo iseckanog crnog luka i seckane zelene salate, pa stavite pljeskavicu sa kačkavaljem, ali da kačkavalj bude okrenut na dole. Zatim stavite preko drugi deo lepinje, namažite ga i preko stavite sitno seckan crni luk, seckanu zelenu salatu i kiseli krastavac isečen na kolutove. Preko toga stavite drugu pljeskavicu i gornji deo lepinje.
Sočna piletina na meksički način
Najbolja bela čorba od piletine
Pogačice sa čvarcima koje će gurmani obožavati
Provereni recept za ledene kocke
Bela topla čokolada sa krem sirom