Sada ako vam se jede omiljena brza hrana ne morate da izlazite. Možete je jednostavno pripremiti kod kuće.
Sastojci:
- 200 g mlevenog mesa
- so, biber
- zelena salata
- 1 kiseli krastavac
- pola crnog luka
- hamburger lepinje (2 donja dela i 1 gornji sa susamom)
- 1 topljeni tost kačkavalj
Ostalo:
- pomfrit
- gazirani crni sok
Za namaz:
- 120 g majoneza
- 1 kiseli krastavac
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica sirćeta
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
Priprema:
Od mesa napravite dve pljeskavice. Posolite i pobiberite, a zatim stavite u tiganj da se ispeku. Na jednu pljeskavicu stavite kačkavalj da se malo otopi. Zatim ubacite lepinje da se malo samo zagreju. Sve sastojke za namaz pomešajte u jednoj posudi i lepo sjedinite, kiseli krastavac sitno iseckajte. Jedan dodnji deo lepinje namažite sa napravljenim namazom, pa preko stavite malo iseckanog crnog luka i seckane zelene salate, pa stavite pljeskavicu sa kačkavaljem, ali da kačkavalj bude okrenut na dole. Zatim stavite preko drugi deo lepinje, namažite ga i preko stavite sitno seckan crni luk, seckanu zelenu salatu i kiseli krastavac isečen na kolutove. Preko toga stavite drugu pljeskavicu i gornji deo lepinje.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus