Sada ako vam se jede omiljena brza hrana ne morate da izlazite. Možete je jednostavno pripremiti kod kuće.

Sastojci: 

  • 200 g mlevenog mesa
  • so, biber
  • zelena salata
  • 1 kiseli krastavac
  • pola crnog luka
  • hamburger lepinje (2 donja dela i 1 gornji sa susamom)
  • 1 topljeni tost kačkavalj

Ostalo: 

  • pomfrit
  • gazirani crni sok

Za namaz:

  • 120 g majoneza
  • 1 kiseli krastavac
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica sirćeta
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike

Priprema:

Od mesa napravite dve pljeskavice. Posolite i pobiberite, a zatim stavite u tiganj da se ispeku. Na jednu pljeskavicu stavite kačkavalj da se malo otopi. Zatim ubacite lepinje da se malo samo zagreju. Sve sastojke za namaz pomešajte u jednoj posudi i lepo sjedinite, kiseli krastavac sitno iseckajte. Jedan dodnji deo lepinje namažite sa napravljenim namazom, pa preko stavite malo iseckanog crnog luka i seckane zelene salate, pa stavite pljeskavicu sa kačkavaljem, ali da kačkavalj bude okrenut na dole. Zatim stavite preko drugi deo lepinje, namažite ga i preko stavite sitno seckan crni luk, seckanu zelenu salatu i kiseli krastavac isečen na kolutove. Preko toga stavite drugu pljeskavicu i gornji deo lepinje.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs