1. Beli luk oljuštiti, izgnječiti, pa pomešati sa jogurtom, solju, biberom, sirćetom i seckanom mirođijom. Krastavac oguliti, prepoloviti, izvaditi koštice, sitno iseći i dodati. Ostaviti u frižideru oko 60 minuta.
2. Vinovo lišće očistiti i oprati. Preliti vrelom vodom i ostaviti tako 20 minuta. Ocediti listove.
3. Stari i mladi luk očistiti. Oba luka iseckati, pomešati sa seckanim peršunom, nanom, korom limuna, papričicom, skuvanim pirinčem kao i sa 1 1/2 kašikom ulja.
4. Jedan vinov list staviti na dasku, peteljku odseći. Kašičicu nadeva stavljati na širi kraj lista. Umotati list kao za sarmu. Na isti način napraviti 30 sarmica. Preostalo lišće složiti po dnu duboke šerpe. Slagati punjene sarmice. Preliti ostatkom ulja kao i sa 300 ml vrele vode. Odozgo sarmice pritisnuti plitkim tanjirom. Šerpu poklopiti potpuno, pa sarmice od vinovog lišća na umerenoj temperaturi kuvati oko 45 minuta. Servirati sa grčkom caciki salatom ili sa kiselim mlekom.