1. Spanać očstiti, oprati, osušiti. Blanširati ga u vreloj posoljenoj vodi, ocediti i krupno iseći.
2. Crni i beli luk oljuštiti. Crni iseći sitno, a beli izgnječiti. Oba izdinstati na vrelom ulju, dodati pirinač i nastaviti sa kuvanjem.
3. Postepeno dolivati toplu supu. Pustiti da pirinač kuva oko 15 minuta, sve dok ne ispari tečnost. Spanać dodati oko 2 minuta pre završetka kuvanja. Usuti belo vino.
4. Umešati u rizoto maskarpone, pa pobiberiti. Potom dodati parmezan. Izmešan rizoto rasporediti na tanjire.
5. Gorgonzolu iseći na komadiće. Preko zelenog rižota staviti komadiće gorgonzole i po želji, posuti sveže rendanim parmezanom ili mlevenim šarenim biberom.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.