1. Spanać očstiti, oprati, osušiti. Blanširati ga u vreloj posoljenoj vodi, ocediti i krupno iseći.


Sastojci:

400 g spanaća
so
glavica luka
2 čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
250 g pirinča
1 l supe od povrća
50 ml suvog belog vina (rizling)
50 g maskarponea
biber
30 g parmezana
125 g gorgonzole

2. Crni i beli luk oljuštiti. Crni iseći sitno, a beli izgnječiti. Oba izdinstati na vrelom ulju, dodati pirinač i nastaviti sa kuvanjem.

3. Postepeno dolivati toplu supu. Pustiti da pirinač kuva oko 15 minuta, sve dok ne ispari tečnost. Spanać dodati oko 2 minuta pre završetka kuvanja. Usuti belo vino.

4. Umešati u rizoto maskarpone, pa pobiberiti. Potom dodati parmezan. Izmešan rizoto rasporediti na tanjire.

5. Gorgonzolu iseći na komadiće. Preko zelenog rižota staviti komadiće gorgonzole i po želji, posuti sveže rendanim parmezanom ili mlevenim šarenim biberom.