1. Tikvice preseći uzduž na polovine i izdubiti. Šampinjone obrisati vlažnom krpicom. Očistiti praziluk, celer, šargarepu. Iseckati pripremljeno povrće i šunku na kockice.


Sastojci:

6 malih tikvica (od po 125 g)
180 g šampinjona
200 g praziluka
150 g celera
200 g šargarepe
200 g praške šunke
3 kašike maslaca
so, biber
6 grančica peršuna
3 kašike maslinovog ulja

2. Zagrejati maslac u teflonu, pa propržiti povrće. Dodati šunku i kratko propržiti s povrćem. Posoliti i pobiberiti. Povrće dinstati dok ne omekša.

3. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Peršun iseckati i umešati u povrće.

4. Napuniti tikvice masom od povrća i poređati ih u nauljeni pleh. Preliti maslinovim uljem i peći oko 30 minuta. Po želji ukrasiti peršunom, kečapom ili posuti kačkavaljem pri serviranju.