1. U velikoj posudi pomešajte soja sos, sirće, med, ulje i sitno iseckan mladi luk. Stavite u marinadu pečurke i kockice piletine i promešajte. Poklopite posudu i držite u frižideru oko sat vremena.


Sastojci:

1/4 šolje soja sosa
1/4 šolje jabukovog sirćeta
2 kašike meda
2 kašike ulja kanola ulja
10 šampinjona (prepolovljenih)
2 struka mladog luka (sitno iseckanih)
3 šnicle pilećeg belog mesa
220 g slanine (prepolovljeni režnjevi)
220 g ananasa iz konzerve

2. Zagrejte ulje u tiganju ili potpalite roštilj.

3. Izvadite piletinu i pečurke iz marinade i skinite višak sosa. Marinadu stavite u šerpu i prokuvajte na visokoj temperaturi, a zatim smanjite temperaturu i ostavite da struji oko 10 minuta pa sklonite sa strane.

4. Piletinu obmotajte slaninom (ukoliko su režnjevi slanine deblji, stavite ih na ražnjić bez obmotavanja oko piletine), stavite na ražnjić, a zatim stavite i šampinjone i komade ananasa i ređajte sastojke  istim redosledom na sve ražnjiće.

5. Ražnjiće pecite na roštilju ili u tiganju oko 15 minuta, dok piletina ne porumeni. Povremeno premažite ražnjiće ostatkom sosa.