1. Rernu zagrejte na 190 C.


Sastojci:

50 g prezli
4 kašike rendanog parmezana
500 g mlevene junetine
crni luk
100 g slanine, sitno iseckane
čen belog luka, sitno iseckan
1 jaje , umućeno
kašičica paradajz sosa

2. Pravougaoni kalup obložite papirom za pečenje. Pomešajte 2 kašike prezli i dve kašike parmezana i ostavite sa strane.

3. Sve ostale sastojke dobro promešajte i posolite i pobiberite po ukusu i opet dobro zamesite.

4. Smesu stavite u obložen kalup i pospite mešavinom parmezana i prezli. Pecite ok 40-45 minuta dok gornja korica rolata ne porumeni i postane hrskava.

5. Sačekajte da se rolat ohladi u rerni oko 5 minuta, a ztim pomoću papira za pečenje izvadite iz kalupa i izručite na radnu površinu ili dasku  za sečenje. Isecite rolat na kriške i servirajte sa prilozima po želji.