1. Kupus očistiti, izvaditi koren, a listove iseći na fine rezance. Oprati ih i dobro ocediti.


Sastojci:

600 g belog kupusa
2 crvene paprike
50 g mesnate slanine
400 g mlevenog mesa
2 kašike ulja
50 ml belog vina
200 ml supe od povrća (instant)
3–4 kašike ljutog senfa
kašika svežih listića timijana
3 kašike slatke pavlake
so, biber
šećer

2. Svežu papriku oprati, preseći napola, očistiti od bele kožice i semenki, pa iseći na kockice. Iseckati mesnatu slaninu i propržiti je sa mlevenim mesom na vrelom ulju. Dodati iseckani kupus i papriku, te dinstati oko 5 minuta.

3. Naliti belim vinom i supom od povrća. Varivo krčkati oko 20 minuta. Da bi oplemenili mešavinu kupusa i mlevenog mesa dodati senf, listiće timijana i slatku pavlaku. Sve začiniti solju, biberom i s malo šećera. Po želji jelo servirati uz testeninu proprženu na puteru.