1. Zagrejati rernu na 190 stepeni. Zapeći meso na vrelom ulju sa svih strana. Staviti ga u posudu u kojoj će se peći, poklopiti i peći oko 10 minuta.


Sastojci:

600 g svinjskog filea
2 kašike ulja
kašika maslaca
400 g crvenog luka
kašika svežeg seckanog timijana
kašika šećera
3 kašike sirćeta
125 ml crnog vina
125 ml supe
400 g bresaka
so, biber

2. Nakon toga na maslacu propržiti luk i timijan. Posuti šećerom i mešajući malo prokuvati. Dodati sirće, crno vino i supu. Može se dodati malo gustina i kuvati još oko 5 minuta.

3. Oprati breskve i obrisati ih, pa ih dinstati oko 3 minuta. Zatim meso začiniti. Kad se malo prohladi, iseći ga na deblje kriške i servirati. Po želji garnirati timijanom. Uz ovo jelo odlično ide integralni hleb.