1. Pečurke potopiti u vodi i držati 30 minuta. Spanać očistiti, dobro oprati, osušiti, sitno iseći. Oprati i očistiti tikvice, po dužini ih iseći u tanke režnjeve. Blanširati ih u slanoj kipućoj vodi 2 minuta. Ocediti ih i obrisati.
2. Paradajz oprati, sitno iseći. Beli luk oljuštiti. Papriku očisiti i sitno iseći. Bosiljak oprati, osušiti i sitno iseći.
3. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Jaje pomešati sa mladim sirom, spanaćem, biberom, solju i paradajzom. Dodati pola propasiranog belog luka. Na svaku traku tikvice stavljati kašiku mase sa sirom i urolati. Vatrostalnu činiju namastiti, pa ređati rolnice tikvica. Pomešati 4 jajeta, pavlaku, pečurke, papriku i bosiljak, pa preliti tikvice. Ostatak belog luka posuti po tikvicama. Začiniti.
4. Peći 50 minuta. Dodati komadiće mocarele i peći 5 min.