1. Pečurke potopiti u vodi i držati 30 minuta. Spanać očistiti, dobro oprati, osušiti, sitno iseći. Oprati i očistiti tikvice, po dužini ih iseći u tanke režnjeve. Blanširati ih u slanoj kipućoj vodi 2 minuta. Ocediti ih i obrisati.


Sastojci:

20 g seckanih sušenih pečuraka
200 g spanaća
300 g tikvica
so
100 g seckanog paradajza
čen belog luka
500 g crvene paprike
1/2 veze bosiljka
5 jaja
200 g mladog sira
biber
200 ml pavlake
125 g mocarele

2. Paradajz oprati, sitno iseći. Beli luk oljuštiti. Papriku očisiti i sitno iseći. Bosiljak oprati, osušiti i sitno iseći.

3. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Jaje pomešati sa mladim sirom, spanaćem, biberom, solju i paradajzom. Dodati pola propasiranog belog luka. Na svaku traku tikvice stavljati kašiku mase sa sirom i urolati. Vatrostalnu činiju  namastiti, pa ređati rolnice tikvica. Pomešati 4 jajeta, pavlaku, pečurke, papriku i bosiljak, pa preliti tikvice. Ostatak belog luka posuti po tikvicama. Začiniti.

4. Peći 50 minuta. Dodati komadiće mocarele i peći 5 min.