1. Razmekšati kiflu. Iseckati glavicu luka pa sve pomešati s mesom, jajetom, kašikom kapra, malo soli i bibera. Napraviti 12 ćufti.
2. Iseckati drugu glavicu luka i prokuvati je sa supom, lovorom i zrnima bibera (oko 15 min). Ubaciti ćufte i kuvati ih 12 min. Izvaditi ćufte. Sok od kuvanja procediti i sačuvati.
3. Propržiti brašno na puteru, doliti tečnost od krčkanja i pavlaku. Krčkati 5 min. Dodati 2 kašike kapra i začiniti sokom od limuna, solju, biberom i šećerom. Vratiti knedle. Umešati žumance i skinuti sa ringle.
Ćufte u belom sosu
Umesto uobičajenog paradajz sosa probajte ovaj nemački recept.
Još iz kategorije
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu
Jednostavan hleb od krompira
Kolač od hleba i jabuka sa kremom i suvim grožđem