1. Prvo rastopiti puter i ostaviti ga da se prohladi. U međuvremenu špargle oprati, oljuštiti i odseći im suvišne, drvenaste krajeve. Spustiti špargle u ključalu vodu, koja je prethodno posoljena i blago zašećerena. Kuvati oko 15 minuta.
2. Za holandeze sos razmutiti žumance u šerpici uz dodatak vina i mrvice soli. Šerpicu staviti u veću šerpu u kojoj ključa voda i tako, na pari, mutiti žumanca dok se ne dobije kremasti sos. Izvaditi šerpicu iz vode i sada u sos, malo po malo, umešati prohlađeni, prethodno rastopljeni maslac. Začiniti dobijeni holandeze sos: posoliti, pobiberiti i dodati po ukusu još malo vina.
3. Izvaditi špargle iz vode i ocediti ih. Servirati špargle uz dimljeni losos i holandeze sos. Kao prilog, po želji poslužiti bareni krompir. Ukrasiti listićima svežeg peršuna i bosiljka.
Špargle u "Holandez" sosu
Jak ukus dimljenog lososa se odlično kombinuje sa blagim ukusom špargli i kremastim sosom.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus