1. Staviti pirinač da se kuva. Za to vreme očistiti papričice od semenki i iseći ih na tanke tračice. Meso iseći na kockice, posoliti ga i začiniti cimetom. Brokoli iscepkati na cvetove.
2. Zagrejati ulje u voku ili velikom tiganju (ne teflonskom), dodati papričice i susam. Ubaciti kockice mesa i pržiti uz mešanje. Dodati očišćene i iseckane šampinjone. Dodati i brokoli, malo vode i soja sos. Krčkati oko 8 minuta. Začiniti po želji sa još soja sosa.
SUPERSAVET:
Susamovo ulje je izuzetno zdravo, naravno, ako je hladno ceđeno. Prodaje se u boljim supermarketima ili prodavnicama zdrave hrane i neophodno je za pripremanje kineskih jela. Ako ga ne nabavite, koristite onda maslinovo, jer obično ulje nije zdravo kad se pregreje u voku.
Pročitajte tekst: Kineska kuhinja