1. Dobro oprati krompir (ako se koriste stari oljuštiti ih i iseći na tanje kriške) i staviti ga u ključalu slanu vodu, da se bari oko 5 minuta. Oprati i očistiti šargarepu, pa ih preseći na pola (ili na tri dela ako su dugačke). Dodati šargarepe krompiru i kuvati još 3 minuta. Procediti krompir i šargarepu.

2. Zagrejati 2 kašike maslinovog ulja u velikoj, plitkoj šerpi i spustiti krompir i šargarepu. Pržiti povrće na jakoj vatri dok ne porumeni, pa na kraju posoliti i pobiberiti. Ne dolivati vodu tokom prženja.

3. Zagrejati rernu na najjaču temperaturu i pripremiti marinadu za meso: pomešati 2 kašike maslinovog ulja sa soja sosom. Kotlete proprati i dobro uvaljati u marinadu. Poređati ih u veliki nauljeni pleh, a povrće rasporediti oko mesa. Staviti pleh u zagrejanu rernu, na gornju pregradu, bliže grejačima. Peći 15 minuta.

4. Servirati kotlete uz hrskavo pečeno povrće i ukrasiti po želji grančicom ruzmarina ili nekog drugog začinskog bilja i krupno mlevenim biberom. Kao piće poslužiti crno vino.


Sastojci:

300 g mladih krompirića
so
200 g šargarepe
4 kašike maslinovog ulja
biber
1 kašika soja sosa
8 jagnjećih kotleta (svaki od po 100 g)