1. Iseckati beli luk. Majoran proprati, posušiti i sitno iseckati. Oba sastojka pomešati sa vinom i senfom, posoliti i pobiberiti. Marinirati u tome meso oko 3 sata, ufrižideru.

2. Oprati papriku. Luk oljuštiti i iseći na četvrtine. Tikvice iseći na kolutove.

3. Izvaditi ćuretinu iz marinade,ocediti je i praviti ražnjiće: na svaki štapić ređati naizmenično – meso, papriku, tikvicu i luk. Zagrejati ulje u velikom tiganju i pržiti ražnjiće uz okretanje, oko 16 minuta. Izvaditi ražnjiće iz tiganja iservirati po želji, ukrašene začinskim biljem.

SUPERSAVET:
Ražnjiće tokom prženja stalno prelivajte uljem – tako će biti hrskaviji spolja i sočniji iznutra. Osim toga, ulje pomaže da se oslobode sve arome jela.


Sastojci:

500 g ćuretine isečene na kocke
1 čen belog luka
1/2 veze majorana
200 ml belog vina
2 kašike senfa
so, biber
2 paprike (crvena i žuta)
1 glavice crnog luka
2 tikvice
2 kašike ulja