Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karađorđeva šnicla

Istina je da ima više kalorija od natur šnicle, ali ponekad se jednostavno treba prepustiti uživanju!

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Šnicle izlupati tučkom za meso, malo posoliti, pa na svaku staviti četvrtinu pripremljene količine kajmaka. Zaviti u rolnu i pricvrstiti čačkalicama.

2. Rolne uvaljati u brašno, pa u umućena jaja, pa u prezle i pržiti na srednjoj temperaturi, da porumene sa svih strana. Služiti uz krompir baren u slanoj vodi i svežu salatu.


Sastojci:

4 svinjske ili teleće šnicle (od buta)
200 g kajmaka
2 jaja
brašno
prezle
so
ulje za prženje

NAPOMENA:
U zavisnosti koje meso odaberete obrok će imati različitu kalorijsku vrednost (sa teletinom 490 kcal, a sa svinjetinom 740 kcal).

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti