1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Zagrejte malo ulja u tiganju (onom koji nema plastičnu dršku i koji se može grejati u rerni) ili šerpici i propržite iseckan praziluk i tikvice, posolite i pobiberite ih. Pržite povrće oko 5 minuta, povremo mešajući dok ne omekša. Gotovo povrće prebacite na tanjir. 


Sastojci:

2 praziluka srednje veličine, sitno iseckana

1 manja tikvica, isečena na kockice

2 jajeta + 3 belanceta

2 kašike usitnjenog bosiljka

kašika parmezana

biber

so 

2. U činiji umutite jaja i belanca dok se dobro ne pomešaju. Ubrusom obrišite tiganj u kome se povrće pržilo, zagrejte novo ulje i sipajte umućena jaja. Preko jaja stavite povrće, bosiljak i parmezan. Pržite oko 2 minuta bez mešanja.

3. Stavite fritatu u zagrejanu rernu i pecite oko 10 minuta. Poslužite pečenu fritatu s tost hlebom.