1. Zagrejte rernu na 150 C.


Sastojci:

450 g mlevenog pilećeg mesa

1 jaje

3 kašike peršuna

1 kašika sosa od paradajza

čen belog luka, usitnjen

1/4 šolje mleka

pola kašičice soli

pola kašičice bibera

70 g parmezana 

1/4 šolje + 2 kašike prezli

Za preliv

1 kašika paradajz sosa

1 kašika maslinovog ulja

1/2 kašike balzamiko sirćeta

1/2 kašičice šećera

2. U većoj posudi pomešajte jaje, peršun, kašiku paradajz sosa, beli luk, mleko, so i biber. Sve dobro promešajte.

3. Dodajte smesi mleveno meso, parmezan i prezle. Rukama dobro promešajte smesu da se sastojci povežu. Od smese pravite ćuftice i ređajte na pleh za pečenje.

4. Pomešajte sve navede sastojke za preliv i njime namažite ćuftice. Pecite ćufte u zagrejanoj rerni oko 30 minuta, a zatim izvadite iz rerne, sačekajte da se ohlade i poslužite uz krompir pire ili špagete.