1. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Oljuštiti paradajz i iseckati ga. Natopiti šafran u 6 kašika vode. Iseckati crni i beli luk, pa prodinstati na ulju.
2. Dodati iseckanu papričicu i račiće pa pržiti 1 minut. Dodati paradajz i šafran-vodicu, pa prokuvati. Posoliti i pobiberiti. Skinuti sa vatre i dodati sok od limuna. Prebaciti u posudu za pečenje i peći u rerni oko 10 minuta. Ukrasiti začinskim biljem.
Račići u sosu od šafrana
Račići su nezaobilazni u španskom "tapasu" (predjelu), a šafran je često korišćen začin.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus