1. Izdinstajte meso dok ne dobije braon boju, posolite. Izvadite ga iz tiganja, u masnoću koja je ostala nakon mesa dodajte maslinovo ulje, pa prodinstajte crni i beli luk oko 2 min. Vratite meso u tiganj, dodajte pelat, bosiljak, so i biber.  Poklopite i ostavite da se sve zajedno krčka 30-40 min. Nemojte dodavati vodu.


Sastojci:

500 g govedine

3 čena belog luka

Pola glavice crnog luka

1 kašičica maslinovog ulja

So i biber

700 g pelata

2 kašike sitno seckanog svežeg bosiljka

3 tikvice srednje veličine

400 g rikote

450 g mocarele

2 kašike parmezana

1  jaje

2. U međuvremenu isecite tikvice na kriške debljine 5 mm. Posolite svaku pa stavite sa strane na desetak minuta da puste vodu. Izgrilujte tikvice minut-dva sa svake strane. 

3. Rernu uključite na najjače. U posebnoj posudi pomešajte rikotu, parmezan i jaje. Dno vatrostalne posude premažite maslinovim uljem. Složite prvi sloj tikvica, preko nanesite mešavinu sireva, pa pripremljeni sos sa mesom, pa nanesite nekoliko kriški mocarele. Ponavljajte proces sve dok ne utrošite sve sastojke. Završite sa sosom i narendanom mocarelom i pokrijte folijom. Pecite u rerni oko 45 minuta.

Izvor: lijekovitirecepti.com