1. Šampinjone iseći na listiće, šargarepu na štapiće, mladi luk i oceđene bambusove mladice na manje komade, a očišćenu papriku na kolutiće. Iseckati luk vlašac, a tofu isecite na komade veličine zalogaja. Testeninu skuvajte prema uputstvu na pakovanju.

2. Sve vreme mešajući, pržite na vrućem ulju šampinjone, šargarepu, bambus i mladi luk oko 5 minuta. Potom dodajte boraniju i tofu pa pržite još 4-5 minuta.

3. Umešajte soja sos, vino, šećer, so, mešavinu začina (po ukusu) i bujon, dodajte gustin koji ste razmutili u malo hladne vode, pa pustite da se kratko prokuva.

4. Rezance ocedite, umešajte ih u povrće sa tofuom i poslužite.


Sastojci:

100 g šampinjona
2 šargarepe
1 vezica mladog luka
100 g bambusovih izdanaka
mala crvena paprika (po želji ljuta)
luk vlašac
200 g tofua
50 g pirinčanih rezanaca
8 kašika ulja repice
100 g mlade boranije
100 g cvetića karfiola
4 kašike soja sosa
4 kašike desertnog vina
1 kašičica šećera
mešavina 5 kineskih začina
150 ml bujona
1-2 kašičice gustina
so, biber