Krompir oljuštite , operite, što se podrazumeva, stavite u posudu, nalijte vodom da ogrezne i stavite na vatru da se kuva. Šargarepu i celer takodje oljuštite, operite, isecite na sitne komadiće i stavite uz krompir da se sve zajedno kuva. Dodajte so, kuvajte petnaestak minuta.


Sastojci:

Potrebno je za 4 osobe 800 grama krompira belog srednje veličine 2 dl ulja 1 kašika ravna soli 1 koren šargarepe 1 koren celera 100 grama brašna 50 grama prezli malo aleve paprike

Rešetkastom kašikom izvadite krompir u posudu. Pripremite mešavinu od brašna, prezli i aleve paprike. U drugu posudu sipajte ulje, podmažite djuveč ili tepsiju u kojoj će se krompir *pohovati*.

Svaki krompir prvo uvaljajte u pripremljenu poh masu, zatim u ulje i redjajte u tepsiju. Na kraju sipajte šoljicu vode i stavite u zagrejanu pećnicu da se peče na 220 stepeni desetak do 15 minuta

Pečene krompire pospite svežim vlašcem, peršunom ili bilo kojim začinom po vašoj želji