Opran i očišćen praziluk iseći na duže komade pa ga obariti u slanoj vodi strogo vodeći računa da se ne raspadne.


Sastojci:

1/2 kg praziluka

1/2 kg paradajza

50 g pirinča

1-2 šargarepe

2 dl ulja

3 dl vode

1 limun

1 suva crvena paprika

2 kašičice tucane ljute paprike

so

Ocediti ga od vode, iseckati i propržiti na vrelom ulju.

Dodati alevu papriku, naliti toplom vodom, dodati očišćen i opran pirinač, paradajz oljušten i isečen na kolutove, šargarepu očišćenu i isečenu na kolutove, suvu ljutu papriku, posoliti, promešati i preručiti u vatrostalnu posudu da se peče u vreloj rerni sve dok pirinač ne bude kuvan.

Pre serviranja jelo posuti limunovim sokom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: posnajela.rs