1. Na ugrejanom ulju propržite sitno isečen luk da bude staklast, dodajte mlevenu papriku po ukusu, oljuštene i na kockice isečene tikvice, malo propržite pa nalijte se 1/2 l vode, dodajte so i dinstajte 5 minuta, ubacite očišćen i opran pirinač i 1/2 l bistre supe.
2. Lagano promešajte, smanjite temperaturu na minimum i kuvajte poklopljeno dok pirinač ne upije tečnost. Kuvano jelo pobiberite po ukusu i pospite svežim i sitno seckanim peršunom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus