Kako smo već napomenuli u predhodnim tekstovima, kada je reč o krsnoj slavi, postoje običaji koji se moraju poštovati.

Naime, posna slava se priprema ne samo za vreme velikog posta, već obuhvata sredu i petak kao dane kojima se upražnjava post.

Smatra se velikim grehom ako u ove dane pripremate mrsnu hranu za vašu krsnu slavu.

Pogledajte ovde kako da pripremite posni slavski kolač.

Zatim, po običaju, slavsko žito koje se priprema od pšenice, oraha i prah šećera.

Svaki gost bude počašćen pri dolasku žitom uz gitljaj crnog vina.

Predjelo, kao stavka namanjena otvaranju apetita gostima, u mnogim domovina kao posna varijanta na trpezi se nalaze ajvar, razne posne salate, pite od kupusa, pečuraka i krompira...

A ideje za posnu hranu, pronaćićete u OVOJ kategoriji našeg sajta.

U glavni obrok na slavskoj posnoj trpezi obično se nalazi riba, prebranac, sarmice od pirinča, ali i riblja čorba i sve ono što čini maštu i umeće domaćice.

Posnih kolača ima u izobilju, a vi ih možete pronaći u OVOJ kategoriji.

Srećna vam slava!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/