Savršeni ukusi ove šumske delicije su nam trenutno na raspolaganju i to jednostavno ne smemo propustiti. Kuvani ili pečeni, slani ili slatki, kesteni su uvek ukusni.

Jeste li od onih koji jedva čekaju da dobro poznata mesta u gradu zauzmu kestenari, i onda vas osvoje divnim jesenskim kestenovim mirisima?

Verovatno ste ih već pripremali kod kuće, ali nikada nisu ni blizu dobri kao kod kestenara. Od sada ne mora biti tako, donosimo vam recept za savršeno pečeni kesten, možda i bolji nego kod kestenara i uz koji ćete oduševiti ekipu.

Pročitajte i Kesten pire

Recept za savršeno pečeni kesten

Za početak, nemojte rizikovati posekotine oštrim i tupim noževima, rezanjem kore u krstiće ili kružiće, potrebna je samo jedna duga linija duž ispupčenog dela kestena i to napravljena nazubljenim nožem za hleb, sa kojim su ozlede prsta gotovo nemoguće.

Kada ste kesten narezali stavite ga u šerpu i prelijte hladnom vodom tako da voda prekrije kesten. Posolite vodu koliko mislite da je dovoljno srazmjerno količini koju pripremate i stavite na vatru. Zagrejte dok ne provri, zatim čim provri, kesten vadimo i stavljamo u posudu za pečenje.

Kesten pečemo na temperaturi od 200 stepeni , u trajanju od 15 do 20 minuta. Kada ga izvadimo iz pekare dok je još uvek u posudi za pečenje, prekrijemo ga platnenom kuhinjskom krpom na 15 minuta.

Kada malo odstoji spreman je za konzumaciju. Bićete iznenađeni ukusom i oblikom koji ste dobili. Ako ste skoro planirali druženje sa ekipom, na ovako pripremljenom kestenu svi će vam se zahvaljivati.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: narodnilijek.com