Oblik vašeg tela određuje šta ne smete da jedete
Peščani sat
Osobe koje imaju figuru u obliku peščanog sata imaju uzak struk i grudi prate širinu bokova. Oni ne treba da jedu namirnice koje sadrže visok procenat zasićenih masti i glikemijski indeks.
Dečačka građa
Ako se vaše telo odlikuje širokim ramena, toniranim rukama i nešto užim kukovima, vi imate dečačku građu. Prema tome, treba da izbacite sve namirnice bogate jodom, a da obogatite ishranu dobrim mastima- avokadom, ribom, bademom.
Pogledajte i HRONO TRIKOVI: Odredite vaš oblik tela, znaćete šta vas goji
Kruška
Osobe koje su građene u obliku kruške imaju kraći gornji deo tela i nešto šire bokove. One ne bi trebalo da konzumiraju nezasićene maste i proizvode životinskog porekla. Na crveno mesto zaboravite. Umesto pomenutih namirnica, počnite da unosite omega 3 masti koje ćete pronaći u ribu i lanenom semenu.
Jabuka
Građa tela u obliku jabuke karakterišu velika razlika u bokovima, struku i grudima. Naglašene grudi i stomak prati ravna zadnjica. Za njih je najbolja proteinska ishrana, a treba da smanje unos šećera i mlečnih masti.
Obrnuti trougao
Ljudi koji imaju širok torzo i izražena ramena, a uske kukove su građeni u obliku obrnutog trougla. Iz ishrane izbacite ugljene hidrate, a trudite se da što više unosite magnezijum.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: superzena.b92
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus