1. Kako bi vam supa bila daleko ukusnija, nikada ne prosipajte vodu u kojoj ste prethodno kuvali krompir. Ona sadrži pored vitamina i psoebnu aromu.

2. Zapamtite: povrće koje raste pod zemljom, pre kuvanja stavljate u hladnu vodu, a ono koje raste iznad u vruću!

3. Često vam je testenina slepljena nakon kuvanja? Tajna je u količini vode. Što veća količina vode, manja je šansa da se suočite sa ovim problemom.

4. Da bi pirinač bio skuvan tako da ostane rastresit, pre toga, sa malo vode i na ulju propržite ga u tiganju.

5. Pirinač će biti savršenog ukusa ako ubacite čen belog luka (neoljušćenog) tokom kuvanja. Nakon toga čen izvadite.

Pročitajte i Trikovi zbog kojih ćete zavoleti kuvanje

6. Ukoliko želite da ublažite ljutinu paprike, dovoljno je samo da je očistite od semenki, isečete pregrade i operete je u hladnoj vodi.

7. Kada dinstate luk ili šargarepu, dodajte malo šećera, tako će se ravnomerno izdinstati.

8. Za tajnu savršenog pire-krompira "krivac" je soda bikarbona. Na vrh kašičice dodajte je u pire i umutite.

9. Kako biste iskoristili svo jezgro citrusnog voća prilikom pravljenja soka, ostavite da nekoliko minuta odstoji u vrućoj vodi.

10. Kako ulje pri prženju ribe ne bi prskalo, stavite malo brašna i soli.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/