U religijskom smislu Uskrs je jedan od značajnih praznika u Hrišćanstvu. Ali pored toga on se kod ljudi očekuje sa nestrpljenjem jer prvi put posle zimskih meseci možemo da odemo na neki kraći odmor (produženi vikend). Po zakonu Republike Srbije pored Uskrsa koji je u Republici Srbiji neradni dan a usto je i nedelja, pravoslavci i pripadnici drugih hrišćanskih verskih zajednica praznuju počev od Velikog petka zaključno sa drugim danom Uskrsa, prema njihovom kalendaru. Pa tako u godini 2018. tokom uskršnjih praznika imamo sledeće neradne dane:
6. april – Veliki petak
7. april – subota
8. april – Uskrs i nedelja
9. april – Drugi dan Uskrsa
Pročitajte i Kako da napravite Uskršnji venac
Nadajmo se lepom vremenu jer ova četiri slobodna dana mogu idealno da se iskoriste za neko kraće putovanje, bilo u zemlji ili van nje. Jedno je sigurno tih dana će svuda da budu gužve. Razmislite na vreme, kako najbolj da iskoristite neradne dane, gde ćete da putujete i rezervišite karte i smeštaj dok još nije kasno. S druge strane, oni koji ostaju u svojim domovima i proslavljaju u krugu potodice, neka na vreme razmisle o pripremi jaja i hrane koja se tradicionalno priprema na Uskrs.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: svetputovanja.info
Ćufte zapečene sa kačkavaljem
Goveđa čorba sa povrćem
Pita sa zeljem za post na vodi
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom