Sastojci:
5 jaja
7 kašika šećera
5 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1 kg jabuka
200 g šećera
2 kesice pudinga od vanile
2 kesice šlaga
Pogledajte i TOPI SE U USTIMA: Najpopularniji kolač 7+7+7
Priprema:
Pet celih jaja umutiti sa sedam kašika šećera. Na kraju lagano umešati pet kašika brašna pomešanih sa praškom za pecivo. Peći u podmazanom i pobrašnjenom plehu, na 180 stepeni, dok ne porumeni. Pečeni patišpanj ostaviti da se ohladi, a za to vreme pripremiti nadev.
Kilogram jabuka oljuštiti, očistiti od semena i iseći na kockice. Sipati u lonac sa 900 ml vode i 200 g šećera i staviti da se kuva nekoliko minuta. Potom izvaditi jabuke i ostaviti da se prohlade, pa ih rasporediti po patišpanju.
100 ml vode razmutiti sa dve kesice pudinga, uliti u vodu u kojoj su se kuvale jabuke, pa skuvati. Dok je još vruć, preliti puding preko jabuka, i ostaviti da se stegne na hladnom mestu.
Ohlađen kolač premazati umućenim šlagom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: secanja.com
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom