Sastojci:

5 jaja

7 kašika šećera

5 kašika brašna

1 prašak za pecivo

1 kg jabuka

200 g šećera

2 kesice pudinga od vanile

2 kesice šlaga

Pogledajte i TOPI SE U USTIMA: Najpopularniji kolač 7+7+7

Priprema:

Pet celih jaja umutiti sa sedam kašika šećera. Na kraju lagano umešati pet kašika brašna pomešanih sa praškom za pecivo. Peći u podmazanom i pobrašnjenom plehu, na 180 stepeni, dok ne porumeni. Pečeni patišpanj ostaviti da se ohladi, a za to vreme pripremiti nadev.

Kilogram jabuka oljuštiti, očistiti od semena i iseći na kockice. Sipati u lonac sa 900 ml vode i 200 g šećera i staviti da se kuva nekoliko minuta. Potom izvaditi jabuke i ostaviti da se prohlade, pa ih rasporediti po patišpanju.

100 ml vode razmutiti sa dve kesice pudinga, uliti u vodu u kojoj su se kuvale jabuke, pa skuvati. Dok je još vruć, preliti puding preko jabuka, i ostaviti da se stegne na hladnom mestu.

Ohlađen kolač premazati umućenim šlagom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: secanja.com