Sastojci

Kora: 6 belanaca, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, 150ml mleka za prelivanje

Krem: 800 ml mleka, 6 kašika šećera, 6 žumanaca, 7 kašika brašna, 250g margarina, 100g šećera u prahu

Pogledajte i 3 kremasta kolača koja Srbi najviše vole

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni. Ulupati belanca sa šećerom da se šećer potpuno otopi i dobije jak šne.

Dodati brašno i sjediniti varjačom pa u podmazan pleh veličine 20x30 cm istresti smesu, poravnati i staviti da se peče. Ukoliko je tepsija nešto veća, povećati za jedno jaje. Peći između 20 i 25 minuta da kora bude blago rumena, više žućkasta odgore.

Pečenu i još vrelu koru preliti sa mlekom i ostaviti da upije i ohladi se.

Prelijte sa celom količinom mleka da bude sočna. Pomešati žumanca, šećer, brašno i 100–150ml mleka a ostalo mleko staviti da provri pa zakuvati umućena žumanca i mešati dok se ne zgusne.

Kad se zgusne skloniti da se ohladi. Ulupati penasto margarin i šećer u prahu pa mu dodati krem i umutiti. Najbolje koru staviti u pleh u kojem se pekla, preliti mlekom pa tek kada se ohladi staviti na tacnu i nafilovati i dekorisati šlagom.

Ostaviti u frižider najmanje 2 sata da se fino ohladi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: domacirecepti.net