Izgleda da sojino ulje može dovesti do brojnih zdravstvenih problema, tako da ne bi trebalo da ga dodajete u vaša jela ako to činite. Soja, ulje od soje i svi drugi proizvodi ove vrste koji potiču od soje su opasni, jer ona sadrži toksine iz prirode uprkos tome što proizvođači soje to nikada nisu javno priznali. Soja zahteva velike tretmane kako bi prestala da bude toksična i sigurna za konzumiranje.
Pogledajte i Koje ulje je najzdravije za prženje?
Ljudi koji redovno konzumiraju soju i proizvode koji se na njoj baziraju imaju povećan rizik od Alchajmerove bolesti, devojke mogu ranije ući u pubertet, kod pojedinih muškaraca može doći do odloženog fizičkog razvijanja, a takođe pokreće i steroidne hormone. Zbog toga je užasna činjenica to što se roditeljima preporučuje da bebama daju sojino mleko umesto majlinog mleka.
Poznato je da je produkcija GMO soje rasprostranjena širom sveta i teško je izbeći ove štetne proizvode. Međutim, od velike je važnosti za vaše zdravlje da je izbegavate kako bi sprečili sve ove navedene negativne efekte i posledice.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Mondo.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem