Sezona je najukusnijeg voća primamljivog ukusa i mirisa. Voće obiluje bogatstvom mineralnih sastojaka i ima presudnu ulogu u očuvanju zdravlja.
Međutim, moramo znati pravilo kako ga, i kada kesti. Osnovno pravilo je da voće treba jesti na prazan stomak.
U suprotnom doći će do zastoja sistema za varenje i ne da niej korisno, već može delovati i štetno za organizam.
Pročitajte kako da iskoristite prezrelo voće.
Zato voće nikada ne jedite u kombinaciji sa drugim namirnicama jer prouzrokuje nadutost tj. oslobađanje kiselina. Ipak, ovo ne važi za jabuku.
Neka prođe od obroka najmanje pola sata, a pre obroka ne uzimajte voće 2 sata. Izbegavajte da konzumirate u velikim količinama, naročito kiselo voće.
Najbolje rezultate i efekat daje sirovo i sveže voće.
Imajte u vidu da jedna jabuka dnevno smanjuje rizik od nastanka karcenogenih oboljenja, srčanog i moždanog udara. Trešnje štite srce, breskva pospešuje digestivni trakt, kajsija regučiše pritisak...
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus