Sigurno ste čuli kako pivo ponekad nazivaju "tečnim hlebom"? Nije ni čudo onda što se tako lepo slaže sa picom i doprinosi hrskavosti testa za ovaj omiljeni italijanski specijalitet, piše Lepa&Srećna.
Predstavljamo vam nikad lakši recept za testo za picu.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 1,5 dl mleka
- 2 dl piva
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
Brašno, šećer, so i maslinovo ulje stavite u posudu. Mleko, pivo i kvasac zagrejte. Sve zajedno pomešajte i umesite testo.
Savet: Testo za picu razvucite po plehu nauljenim rukama, nikada ga nemojte razvaljati oklagijom!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi