Sigurno ste čuli kako pivo ponekad nazivaju "tečnim hlebom"? Nije ni čudo onda što se tako lepo slaže sa picom i doprinosi hrskavosti testa za ovaj omiljeni italijanski specijalitet, piše Lepa&Srećna.
Predstavljamo vam nikad lakši recept za testo za picu.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 1,5 dl mleka
- 2 dl piva
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
Brašno, šećer, so i maslinovo ulje stavite u posudu. Mleko, pivo i kvasac zagrejte. Sve zajedno pomešajte i umesite testo.
Savet: Testo za picu razvucite po plehu nauljenim rukama, nikada ga nemojte razvaljati oklagijom!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus