Kad nastupi glad, ljudi postaju agresivniji, tvrde naučnici. Što više vremena prođe između obroka, nivo glukoze je niži zbog čega mozak počinje da luči hormon stresa. U slučaju da prođe previše vremena između dva obroka, mozak je u panici da više neće dobiti hranu.
Glukoza daje mozgu tzv "gorivo". Kada mozak gladuje, mali zadaci, a posebno interakcija sa ljudima postaje puno teža jer najvažnije gorivo za mozak, glukoza pomaže ljudima da se koncentrišu.
Ako ne jedemo, dolazi do psihološkog odgovora koji kreira frustraciju. Napad gladi pokreće hormon stresa zbog čega je teško da se obuzda ljutnja.
Rešenje za ovako nešto su male porcije bogate hranljivim namirnicama, savetuju naučnici.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: net.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus