Biljni čajevi odličan su i ukusan način da organizam obezbedite neophodnom hidratacijom, ali i da poboljšate zdravlje ćelija, tkiva i organa. Sledeće vrste preporučuju mnogobrojni zdravstveni stručnjaci, a oni su blagi, efikasni i lako dostupni.
Čaj od nane
On je veoma ukusan i ima više zdravstvenih blagodeti. Istraživanja pokazuju da čaj od nane poboljšava probavu (dobro ga je piti nakon obroka), ublažava grčeve digestivnog i respiratornog trakta, sprečava nastanak nadimanja i prirodno smanjuje groznicu.
Pogledajte i Čajevi sa istoka
Čaj od kamilice
On je toliko sveprisutan da se često zaboravi koliko je istinski dobar! Čaj od kamilice pomaže u opuštanju tela (i uma), poboljšava san i ublažava anksioznost, napetost, nervozu i razdražljivost. Koristi se već stotinama godina za ublažavanje menstrualnih bolova, zapaljenja, alergija, reumatskih bolova i hemoroida.
Čaj od korena maslačka
Kada je reč o zdravlju jetre, čaj od korena maslačka je na prvom mestu! Pored toga, istraživanja pokazuju da je delotvoran i kod lečenja artritisa, čukljeva, akni i visokog krvnog pritiska.
Pogledajte i Biljni napici protiv kašlja
Čaj od matičnjaka
Ukoliko ste pod stresom ili ako ste anksiozni, ukoliko vam problem predstavlja lupanje srca ili glavobolja, čaj od matičnjaka vam može pomoći da regulišete pomenute probleme. Takođe, odličan je lek i za digestivne probleme koji nastaju usled stresa i nervoze.
Pogledajte i Najzdravije vrste čajeva
Čaj od đumbira
Iako se intenzivno koristi u kulinarstvu, đumbir ima obilje lekovitih osobina. Smiruje probavni sistem (veoma je efikasan kod mučnine i gasova) i pomaže proces varenja. Može pomoći u ublažavanju groznice (prilično je blag pa ga mogu korisiti i deca i odrasli). Takođe, veoma je koristan u slučajevima prehlade i gripa.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: minimagazin.info
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus