Ukrašena jelka, miris prskalica, zvuk petardi, novogodišnji program i naravno hrana!

Hrana je sastavni deo ispraćaja stare i početka nove godine.

Da li je u pitanju trpezarijski ili barski sto, u novogodišnjoj noći i za Božić, uživamo u hrani.

U mnogim zemljama, hrana ovim danima ima i posebno značenje, jer se veruje da određena jela donose sreću.

Na vama je da odlučite šta ćete da spremite, ali ukoliko još uvek ne znate evo nekih predloga.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa


Karađorđeva šnicla

 Istina je da ima više kalorija od natur šnicle, ali ponekad se jednostavno treba prepustiti uživanju!


Praznična trpeza: 6 recepata za novogodišne glavno jelo
Profimedia/Shutterstock attachment-svinjski_medaljoni1_0
Svinjski medaljoni u belom sosu

  Sočno meso sa roštilja preliveno je pikantnim sosom od sira.

Mesni rolat

  Još jedno jelo za svečanu trpezu - izuzetno zanimljivo izgleda i odličnog je ukusa. 

Pečeni but sa koricom od meda

  Hrskava i slasna korica daje posebnu draž ukusnom pečenju.

Praznična trpeza: 6 recepata za novogodišne glavno jelo
Profimedia/Shutterstock attachment-telece1_0
Teleće šnicle u sosu od belog luka

  Beli luk osim što je izuzetno zdrav, mesu daje i neodoljivu aromu.

Rolat od svinjetine

  Kao prilog uz ovaj sočni mesni rolat poslužite sos od pečurki, krompir ili spanać.