Kroketi

Očistiti 750 g krompira, skuvati u posoljenoj vodi, izgnječiti, i dodati 100 g brašna, 1 kašiku suvog začina, 40 g margarina i 2 žumanca. Sve dobro umesiti.

Oblikovati krokete i u svaki u sredinu utisnuti štapić sira (potrebno oko 150 g tvrdog kačkavalja). Svaki kroket uvaljati u brašno, jaja i hlebne mrvice, pa pržiti u vrelom ulju.

Pogledajte i 5 recepata za krompir iz rerne

Pogačice od krompira

Ogulite i operite 10 krompira srednje veličine. Izrendajte ih na rendama s manjim rupama, a 2 glavice luka izrendajte na nešto većim rupama. Istisnite iz oboje što više tečnosti. Pomešajte krompir i luk, dodajte 2-3 cela jaja, 1/4 šolje brašna ili hlebnih mrvica, a soli i bibera po ukusu.

Ugrejte ulje u dubljoj šerpi. U vruče ulje polako kašikom spuštaje pogačice. Okrećite ih da se ravnomerno prže, pa vadite na salvete da se ocedi ulje.

Služite s raznim umacima ili jednostavno s jogurtom.

Pogledajte i 9 najčešćih grešaka u pripremi krompir pirea

Sufle od krompira

Zagrejte rernu i podmažite kalup.

Oguliti i nasckati 6 krompira srednje veličine. Kuvati ih u zasoljenoj vodi u pokrivenoj posudi, dok ne smekšaju. Ocediti ih i izgnječiti.

Dodati ostale sastojke:

250 g svežeg krem sira

1 sitno seckan crveni luk

1/4 šolje kisele pavlake

1/4 šolje rastopljenog maslaca

2 izmućena jaja

soli i bibera po ukusu

Smesu staviti u lim za pečenje i peći 40-45 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Doznajemo.com