Piletina je lagana, a njen neutralan ukus nam dopušta da pripremamo razne kombinacije jela, tako da je možete pripremiti prema svom ukusu.

Piletina je često zastupljena u našoj svakodnevnoj ishrani pa možemo slobodno reći da je život bez piletine gotovo nezamisliv.
Piletina je vrlo prilagodljivo meso, jer se može pripremati na najrazličitije načine: od pečenja i grilovanja, preko prženja, do kuvanja i dinstanja.
Zbog toga se koristi u mnogim kuhinjama širom sveta.
Povrh svega, nije mnogo skupa i zato je dobro imati je pri ruci u svojoj kuhinji.
Pogledajte izbor od šest recepatasa piletinom koje smo izdvojili za vas.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Pileća prsa u sosu od pečuraka
Jelu sa pilećim prsima posebnu sočnost daje pikantan sos od šampinjona.
Piletina Kijev
Pikantni gurmanluk neodoljivog ukusa.
attachment-pileca_pita_n
Izvor: Profimedia/Shutterstock
Pileća pita
Ovu pikantnu pitu sa piletinom i povrćem možete poslužiti i kao glavno jelo.
attachment-piletina_pohovana_sa_susmom_n
Izvor: Profimedia/Shutterstock
Piletina sa susamom
Hrskavo i aromatično, pravo gurmansko jelo.
attachment-salata_sa_piletinom_89920264
Izvor: Profimedia/Shutterstock
Salata sa piletinom
Čak iako niste vični u kuhinji, ovaj zdrav i nisko kaloričan obrok možete brzo da pripremite.
attachment-zapecena_testenina_s_piletinom_n
Izvor: Profimedia/Shutterstock
Zapečena testenina sa piletinom
Laganoj pasti s piletinom poseban ukus daje sočan paradajz.