Neke namirnice mogu biti dobra, ako ne i bolja zamena za mnoge odstranjivače šminke.
Ulja iz prirode
Maslinovo, kokosovo, jojoba ulje, ili pak ona napravljena od semenki grožđa ili slatkih badema, idealna su za skidanje šminke oko očiju, ali i celog lica i vrata. Pored toga što mogu ukloniti maskaru, senke, ajlajnere, puder, ulja iz prirode hrane i neguju vašu kožu, a sa njima ste sigurni šta upija vaše telo. Pokvasite lice, umasirajte malo ulja na kožu i kuglicama vate skinite šmiku i prljavštinu.
Pogledajte i 7 neuobičajenih upotreba maslinovog ulja
Krastavac
Ovo povrće ima moć da očisti kožu i otvori pore kao ni jedan “čistač” za lice. Ogulite krastavac, izgnječite ga dok ne dobijete tečnu pastu, dodajte malo vode i natopite peškirić u smesu. Sa njim nežno masirajte kožu lica i skinite, obrišite šminku. Primetićete da vam je koža postala mekša. Nečistoće sa lica možete ukloniti i sa mešavinom soka od krastavca i mleka (¼ šolje mleka i 1 kašikica soka od krastavca). Koristite smesu kao i svaki drugi odstranjivač šminke.
Pogledajte i Maske od krastavca za svaki tip kože
Limun
Kao dobar odstranjivač pokazala se i ova smesa zdravih sastojaka iz prirode: sok limuna, pčelinji vosak i bademovo ulje. Jednake količine sastojaka dobro pomešajte (vosak pre toga malo otopite). Manju količinu nanosite na lice, masirate i odstranite kuglicama vate.
Pogledajte i Prirodni preparat za zdrave i lepe nokte
Aloe Vera – najbolja negovateljica iz prirode
Pomešajte manju šolju aloe vera gela i ½ šolje ulja jojobe. Nanesite ovu smesu na lice sa vatom i dobro očistite, dok ne uklonite svu šminku.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Lifepressmagazine
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus