Pojava bubrežnog kamenau današnje je vreme sve učestalija. Kamen je uzrok probadajućeg bola koji često završi tako da morate zatražiti hitnu pomoć, a može biti i uzrok različitih opasnih komplikacija.
Prema podacima iz razvijenih zemalja, 1 od 10 osoba tokom života oboli od bubrežnog kamena. Kamen se najčešće javlja kod ljudi između 30 i 45 godina, a muškarci oboljevaju 10 puta češće od žena.
Simptomi kamena u bubregu su:
jaka bol u donjem delu leđa
nedefinisana bol u predelu želuca koja ne prolazi
tragovi krvi u urinu
mučnina i povraćanje
temperatura i osećaj jeze
neugodan miris urina i zamućeni izgled
nedostatak energije
česta potreba za mokrenjem popraćena svrabom
Pročitajte i Čudesni peršun - začin, lek i saveznik u nezi lepote
Sirup od limuna, meda i korena peršuna
Ovaj sirup deluje tako da se njegovi sastojci nadopunjuju i zajedno snažno deluju na sigurnu razgradnju bubrežnog kamena.
Peršun je prirodni diuretik, dok maslinovo ulje služi za podmazivanje mokraćnog sistema.
Javorov sirup i med imaju antibakterijska svojstva, a limun povećava kiselost urina i tako deluje na razgradnju kamena.
Sastojci:
1 limun (s korom)
1 velika vezica korena peršuna
1 šoljica ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 šoljica javorovog sirupa
1 šoljica meda
Priprema:
Limun narežite na tanke kolutove, a koren peršuna iseckajte na manje komadiće. Stavite u blender i dobro izblendajte. Dodajte med, maslinovo ulje i javorov sirup i nastavite da mutite dok se ne napravi homogena mešavina.
Sirup stavite u teglu i čuvajte u frižideru.
Jednu kašiku sirupa uzmite svakog jutra na prazan stomak, a uveče jednu pre spavanja. Tokom dana pijte puno vode.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: alternativa-za-vas.com
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu