Pojava bubrežnog kamenau današnje je vreme sve učestalija. Kamen je uzrok  probadajućeg bola koji često završi tako da morate zatražiti hitnu pomoć, a može biti i uzrok različitih opasnih komplikacija.

Prema podacima iz razvijenih zemalja, 1 od 10 osoba tokom života oboli od bubrežnog kamena. Kamen se najčešće javlja kod ljudi između 30 i 45 godina, a muškarci oboljevaju 10 puta češće od žena.

Pogledajte i Napitak od belog luka - jača organizam, čisti krv, bori se protiv virusa

Simptomi kamena u bubregu su:

jaka bol u donjem delu leđa

nedefinisana bol u predelu želuca koja ne prolazi

tragovi krvi u urinu 

mučnina i povraćanje

temperatura i osećaj jeze

neugodan miris urina i zamućeni izgled

nedostatak energije

česta potreba za mokrenjem popraćena svrabom

Pročitajte i Čudesni peršun - začin, lek i saveznik u nezi lepote

Sirup od limuna, meda i korena peršuna

Ovaj sirup deluje tako da se njegovi sastojci nadopunjuju i zajedno snažno deluju na sigurnu razgradnju bubrežnog kamena.

Peršun je prirodni diuretik, dok maslinovo ulje služi za podmazivanje mokraćnog sistema.

Javorov sirup i med imaju antibakterijska svojstva, a limun povećava kiselost urina i tako deluje na razgradnju kamena.

Sastojci:

1 limun (s korom)

1 velika vezica korena peršuna

1 šoljica ekstra devičanskog maslinovog ulja

1 šoljica javorovog sirupa

1 šoljica meda

Priprema:

Limun narežite na tanke kolutove, a koren peršuna iseckajte na manje komadiće. Stavite u blender i dobro izblendajte. Dodajte med, maslinovo ulje i javorov sirup i nastavite da mutite dok se ne napravi homogena mešavina.

Sirup stavite u teglu i čuvajte u frižideru.

Jednu kašiku sirupa uzmite svakog jutra na prazan stomak, a uveče jednu pre spavanja. Tokom dana pijte puno vode.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: alternativa-za-vas.com