Popularno u kineskoj i japanskoj kuhinji, pirinčano sirće ima blag ukus i prilično nisku kiselost, piše lovesensa.rs.
Pirinčano sirće je i začin i medicinsko sredstvo, a zbog svoje lekovitosti i dragocenosti koristi se pre svega kao tonik pa tek potom kao namirnica.
Pogledajte i 5 načina da iskoristite ljuske od jaja
Za povećanje izdržljivosti organizma preporučuje se sledeći recept:
Oprati jedno jaje i potopiti ga u šoljicu pirinčanog sirćeta. Ostaviti da stoji dva do tri dana, ili sve dok ljuska jajeta potpuno ne smekša i ne rastvori se u sircetu.
Oljuštiti unutrašnju kožu sa jajeta i dobro pomešati jaje i sirce. Popiti čašicu ovog tonika tri puta u toku dana (nakon jela). U kuvanju se može koristiti za prelive, za salate a zbog blago kiselog ukusa koristi se i u kiseljenju.
U malim količinama dobar je dodatak dinstanom povrću, jelima od seitana, algama - jer ih omekšava.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Kolači damski poljupci koji će biti hit na slavi
Prijavite se za „Lepa&Srećna“ konferenciju „Zdravlje žena Srbije“! Saznajte sve o prevenciji i lečenju raka dojke
Najbrža čokoladna plazma torta za sve prilike