Popularno u kineskoj i japanskoj kuhinji, pirinčano sirće ima blag ukus i prilično nisku kiselost, piše lovesensa.rs.
Pirinčano sirće je i začin i medicinsko sredstvo, a zbog svoje lekovitosti i dragocenosti koristi se pre svega kao tonik pa tek potom kao namirnica.
Pogledajte i 5 načina da iskoristite ljuske od jaja
Za povećanje izdržljivosti organizma preporučuje se sledeći recept:
Oprati jedno jaje i potopiti ga u šoljicu pirinčanog sirćeta. Ostaviti da stoji dva do tri dana, ili sve dok ljuska jajeta potpuno ne smekša i ne rastvori se u sircetu.
Oljuštiti unutrašnju kožu sa jajeta i dobro pomešati jaje i sirce. Popiti čašicu ovog tonika tri puta u toku dana (nakon jela). U kuvanju se može koristiti za prelive, za salate a zbog blago kiselog ukusa koristi se i u kiseljenju.
U malim količinama dobar je dodatak dinstanom povrću, jelima od seitana, algama - jer ih omekšava.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem