Tajni sastojak koji će vašem testu dati bolji ukus je vodka.
Vodka utiče na testo na dva načina. Prvo, čini talasastu mešavinu, a samim tim testo se lakše izrađuje. Drugo, etanol iz vodke sprečava gluten da se veže za brašno, što dovodi do mekšeg testa koje se samo topi u ustima.
Pogledajte i 7 trikova za dobro testo
U slučaju da se pitate, “Kako alkohol u testu?” moramo vam reći da će on potpuno ispariti tokom kuvanja, tako da nema potrebe da brinete da će testo imati čudan ukus, ili da će se vaša deca napiti od vaših specijaliteta.
Ovaj tajni sastojak samo donosi pozitivne promene, omogućavajući vam najukusniju picu ili pitu koju ste ikada probali.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: ženski magazin
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus