Ostaci hrane imaju nezasluženo lošu reputaciju. Ljudi često misle da su oni samo lošija verzija sinoćne večere, a zapravo su pravi dar, jer ne morate da lomite glavu oko toga šta ćete jesti. Svi vi kojima je prava muka da smislite šta da kuvate, znate da je to velika stvar.
Ako znate tačno kako da podgrejete ostatke hrane, mogu da budu jednako dobri kao kad su bili sveži - a nekad čak i bolji. Uzmite za primer picu: sveža vrela pica iz rerne ima božanski ukus, a kad je podgrejete u mikrotalasnoj, oduzimate joj sve što možete. Ali ako znate kako da je podgrejete (u slučaju pice, to je tiganj!), možete da uživate u odličnom ukusu i dan kasnije. Naučite kako treba da podgrejete koju hranu, i uživajte u onome što je dosad bilo nužno zlo.
Pica
Picu je najbolje podgrevati u tiganju. Pokrijte je i zagrevajte 3-4 minuta.
Pogledajte i 8 saveta za pripremu ukusne pice
Supe
Supu treba podgrevati na ringli, a da biste izbegli zgušnjavanje, dodajte joj četvrtinu čaše vode.
Pogledajte i 5 trikova za dobru supu
Mafini
Mafine i druge male kolače koji se jedu topli podgrejte pokrivene u rerni 15 minuta, i onda ih okrijte i ostavite još 3 minuta na 175 stepeni Celzijusa.
Piletina i odresci
Zagrejte ih u tiganju, najbolje ako ih iseckate na komadiće.
Pogledajte i 6 recepata za jela sa piletinom
Grilovano povrće
Grilovano povrće zagrejte u rerni, a prethodno ga poprskajte s malo svežeg ulja.
Pasta
Pastu ćete najbolje podgrejati na plinskoj ringli. Za ukus kao kad je bila sveža, dodajte malo ulja i vode.
Pogledajte i Kako se pravilno priprema pasta
Morski plodovi
Podgrejte morske plodove u rerni. Neka temperatura bude slabija, i podgrevajte ih lagano.
Bareno povrće
Za bareno povrće mikrotalasna je najbolji izbor. Raširite ih po tanjiru i pokrijte vlažnim papirnim ubrusom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem