U primamljivom ukusu kruške svi bi trebalo da uživaju, jer predstavlja bogatu riznicu vitamina i spada u malobrojnu grupu voća koje ne izaziva alergijske reakcije. Poseduje snažan antioksidans vitamin E, kao i vitamin C, moćno sredstvo u borbi protiv infekcije. Osim toga, ovaj vitamin stimuliše bela krvna zrnca u borbi protiv infekcije, direktno uništavajući brojne viruse i bakterije.
Pročitajte i Džem od krušaka sa đumbirom
Redovno konzumiranje ovog voća pomaže u prevenciji kardiovaskularnih oboljenja i bolesti crevnogtrakta. Tanka kožica krušaka sadrži hranljive sastojke isto kao i njeno "meso", pa je najbolje da se konzumira bez ljuštenja. Ako se preseče, brzo oksidira i dobija braonkastu boju, a da bi se to sprečilo treba da se prelije sokom od limuna ili pomorandže.
Kruška se preporučuje i u ishrani odojčadi kao glavni sastojak kašica. Zbog primamljivog i slatkog ukusa, nijedna beba se ne buni kad dobije obrok od krušaka.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Novosti
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem