U primamljivom ukusu kruške svi bi trebalo da uživaju, jer predstavlja bogatu riznicu vitamina i spada u malobrojnu grupu voća koje ne izaziva alergijske reakcije. Poseduje snažan antioksidans vitamin E, kao i vitamin C, moćno sredstvo u borbi protiv infekcije. Osim toga, ovaj vitamin stimuliše bela krvna zrnca u borbi protiv infekcije, direktno uništavajući brojne viruse i bakterije.
Pročitajte i Džem od krušaka sa đumbirom
Redovno konzumiranje ovog voća pomaže u prevenciji kardiovaskularnih oboljenja i bolesti crevnogtrakta. Tanka kožica krušaka sadrži hranljive sastojke isto kao i njeno "meso", pa je najbolje da se konzumira bez ljuštenja. Ako se preseče, brzo oksidira i dobija braonkastu boju, a da bi se to sprečilo treba da se prelije sokom od limuna ili pomorandže.
Kruška se preporučuje i u ishrani odojčadi kao glavni sastojak kašica. Zbog primamljivog i slatkog ukusa, nijedna beba se ne buni kad dobije obrok od krušaka.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Novosti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus