1. Iscediti sok limuna. Kruške oprati, oguliti, prepoloviti, izvaditi koštice, sitno iseckati i odmah pomešati sa sokom limuna. Kruške dobro izmiksati. Đumbir oljuštiti, sitno iseckati i dodati pireu od krušaka.
2. Odmeriti voćni pire i istu toliku količinu želir-šećera, dodati šipke cimeta i sipati u visok lonac. Sve zajedno kuvati na uobičajen način, sve dok se na površini ne pojavi pena.Skinuti penu i izvaditi cimet. Džem odmah sipati u zagrejane tegle. Hermetički zatvoriti i oko 15 minuta držati ih prevrnuto na poklopcu. Skoniti na hladno i mračno mesto.
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Piletina pripremljena na toskanski način
Rizi-bizi sa integralnim pirinčem
Najukusniji kolač sa kiselom pavlakom i čokoladnim keksom, koji se ne peče
Domaći oreo kolačići koji se tope u ustima