Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je zdravije jesti sveži ili kuvani beli luk?

Beli luk je svakako zdrav, ali ako ga koristite u lekovite svrhe, trebalo bi da znate da li da ga uzimate u svežem stanju ili da ga prethodno skuvate

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Sveži je mnogo efikasniji protiv bakterija, virusa, gljivica i parazita, dok kuvani zajedno sa drugim povrćem oslobađa sastojak ahoin, pa je delotvoran protiv tromboze, infarkta, šloga i tromboembolije. Za zaštitu srca i krvnih sudova takođe se prednost daje kuvanom belom luku, dok se za preventivu od karcinoma preporučuje sirovi ili ukiseljen u turšiji.

Pogledajte i Držite čen belog luka u ustima nekoliko minuta - bićete oduševljeni rezultatom!

Novija istraživanja pokazuju da njegov miris u majčinom mleku privlači bebe, zbog čega one duže sisaju. Pa, ukoliko žele da im poboljšaju apetit, majke bi trebalo da pojedu čen-dva belog luka sat vremena pre podoja. U istraživanju nije dokazano da beli luk pogoršava grčeve beba.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Novosti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti