Ako ne odvojite vreme za obrok, ne sednete dok jedete niti ste usredsređeni samo na hranu, to se može odraziti na sistem koji kontroliše apetit.
Nakon dvadeset minuta žvakanja hrane, tanko crevo počinje da luči hormone koji signaliziraju mozgu da je želudac pun.
Pročitajte i Šta će se desiti ako mesec dana jedete ovo za doručak
Kako ručanje "na brzaka" utiče na probavu
Uzimanje hrane u žurbi može da snizi nivo hidroksilne kiseline u želucu. Ovo usporava proces probave i može uzrokovati da hrana dospe u creva samo delimično svarena.
Zbog toga možete osetiti bolove i nadutost u stomaku. Kako biste sve ovo izbegli odvojite dovoljno vremena za svaki obrok i dobro sažvaćite svaki zalogaj.
Pročitajte i Kako da jedete brzo i zdravo: Dijeta za posao
Zašto je obedovanje u žurbi loše za one koji su na dijeti
Kad jedete na brzinu i u pokretu, popušta i vaša samokontrola.
Visokokalorične namirnice, bogate prostim ugljenim hidratima, izazivaju oscilacije nivoa glukoze u krvi, kao i njen nagli pad, zbog čega možete ubrzo ponovo osetiti umor i glad.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: zdravakrava
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem