Ako ne odvojite vreme za obrok, ne sednete dok jedete niti ste usredsređeni samo na hranu, to se može odraziti na sistem koji kontroliše apetit.

Nakon dvadeset minuta žvakanja hrane, tanko crevo počinje da luči hormone koji signaliziraju mozgu da je želudac pun.

Pročitajte i Šta će se desiti ako mesec dana jedete ovo za doručak

Kako ručanje "na brzaka" utiče na probavu

Uzimanje hrane u žurbi može da snizi nivo hidroksilne kiseline u želucu. Ovo usporava proces probave i može uzrokovati da hrana dospe u creva samo delimično svarena.

Zbog toga možete osetiti bolove i nadutost u stomaku. Kako biste sve ovo izbegli odvojite dovoljno vremena za svaki obrok i dobro sažvaćite svaki zalogaj.

Pročitajte i Kako da jedete brzo i zdravo: Dijeta za posao

Zašto je obedovanje u žurbi loše za one koji su na dijeti

Kad jedete na brzinu i u pokretu, popušta i vaša samokontrola.

Visokokalorične namirnice, bogate prostim ugljenim hidratima, izazivaju oscilacije nivoa glukoze u krvi, kao i njen nagli pad, zbog čega možete ubrzo ponovo osetiti umor i glad.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa

Izvor: zdravakrava